Space dividers for hospital

  • 8/9/2016 2:32:00 PM
  • View Count 1308
  • Return

The main reception area called for a stacking cavity solution that required 3.2m high doors, spanning a total opening of 6.5m – meeting a fixed panel at one end. The doors had to be functional enough so that all staff could close them off and lock down when required with ease. A great feature of the OvertakingDoors cavity system is that there are no visible floor guides running through the opening at all - leaving a clear and unobstructed walkway. This scenario was repeated throughout the fitout to divide up lunchrooms and meeting room areas when required. Overtaking cavity units maximize your opening with a minimum of pocket space required.

The hospital was also one of the first hospitals to utilise CS touch-free entry devices to their staff toilets. The doors are opened by an infra red hand swipe device that emits a short contact beam. This means that a quick wave of the hand will open the door, keeping potentially dirty hands off the door handle. The door leaf chosen was a piece of 10mm toughened glass which is extremely easy to keep clean.

 

Architect            Chow Hill Architects

Contractor         Mainzeal Construction

Products used in this project:

Related

Share

Post a Comment

 

Categories

 

  • Recent
  • Popular
  • Tag
  • Upper House Apartments

    Upper House Apartments

    Made up of two distinct apartment buildings – The Podium and The Cloud – Upper House is the master work of award-winning Jackson Clements Burrows Architects
  • The Village Coorparoo

    The Village Coorparoo

    CS Cavity Sliders provided a range of product to the project including our standard CS Timberformed units for single door leaves.
  • Elements of Byron

    Elements of Byron

    Elements of Byron Resort & Spa features 193 private villas dotted amidst 22 hectares of absolute beachfront paradise.
  • QIII Apartments

    QIII Apartments

    QIII is a residential tower development in the heart of the East Perth Re-development precinct, bounded by Hay St and Adelaide Terrace, adjacent to the WACA.